1. HVA SKAL FORMIDLES?

I forarbeidet legges grunnlaget for prosjektet. Godt forarbeid gjør resten av prosessen enklere og mer effektiv.

02

For å beskrive hvordan vi jobber med å lage film har vi laget en oversikt over hvordan en normal arbeidsprosess ser ut. Ethvert prosjekt skreddersys etter kundens behov og budsjett. 

DIN BRIEF

Filmen skal kommunisere noe. Du beskriver for oss hva som ønskes med filmen: Hva er budskapet? Hvem er den for?

IDÉ OG KONSEPT

Basert på briefen utvikler vi ideer, og i tett dialog med deg lander vi på et konsept som passer prosjektet ditt.

MANUS

Med konseptet på plass, lager vi et utkast på manus som i detalj beskriver hvordan filmen skal bli.

MANUSGODKJENNING

Manusutkastet sendes til deg, og er ikke ferdig før du har godkjent det. Det er viktig at det leses nøye før godkjenning, slik at vi ender opp med akkurat den filmen du ønsker.

2. PLANLEGGING OG FORPRODUKSJON

Kreative og praktiske forberedelser blir gjort for at opptak kan gjennomføres så effektivt som mulig og forhindre uanmeldte utfordringer under innspilling.

STORYBOARD

Vi lager et storyboard hvor vi skisserer kameravinkler og bevegelser i den rekkefølgen det skal vises i filmen. Storyboardet kan beskrives som en tegneserie av filmen, og fungerer som et oppslagsverk på filmsettet.

CASTING OG LOCATION

For at budskapet i filmen skal formidles best mulig, er vi grundige i valg av både skuespillere og opptakssted.

REKVISITTER

Detaljer kan avgjøre om en film oppleves troverdig eller ikke. Vi planlegger og velger ut rekvisitter, kostymer, sminke og styling som passer filmen best.

PRØVEOPPTAK

Prøveopptak gjennomføres for å sjekke at kameraføringer, lys, skuespill og andre tekniske aspekter gir de resultatene vi ønsker.

3. INNSPILLING

Action! Innspillingen er i gang. Alt som er forberedt i forproduksjonen skal nå settes til liv og dokumenteres med kamera, lyd og lys. Skuespillere er klare med kostymer og replikker, location er klargjort med rekvisitter og lys, vinklene er satt og kamera ruller. Mellom omrigg og tagninger brukes manus og storyboard som leksikon for å holde kontroll på bildene slik at man er sikre på at man får med alt man trenger.

4. POST-PRODUKSJON

Vi etterbehandler materialet fra innspillingen, helt til filmen fremstår slik du ønsker.

KLIPP/OFFLINE

Vi justerer lengde og timing på klippene, og plasserer de i rekkefølgen bestemt av manus og storyboard. Før vi gjør noe mer med materialet, sender vi offline til deg for godkjenning.

ONLINE

Etter at offline er godkjent går vi mer detaljert til verks for å rendyrke hvert klipp, hver sekvens og hver overgang. Eventuelle forstyrrende elementer blir fjernet for at budskapet skal komme så tydelig frem som mulig.

LYDDESIGN

Lyden er et viktig element i enhver produksjon. Vi justerer lyden og tilsetter lydeffekter og musikk som løfter helhetsinntrykket og forsterker budskapet i filmen.

GRADING

Fargene på bildene ser ofte blasse og matte ut når de blir tatt ut av kamera. I fargekorrigeringen gir vi bildene en profesjonell finish med en filmatisk glød.

5. AVSLUTNING

Filmen er ferdig, nå gjenstår det bare å dele den med omverdenen.

PRESENTASJON

Vi inviterer til filmvisning i lokalene våres på Skedsmokorset, med mat og drikke og god stemning. Det er fortsatt mulig å foreslå endringer på filmen, men prosessen blir da mer omfattende enn om forslagene hadde kommet tidligere. Endelig produkt overleveres og er klar til å deles på de plattformene du måtte ønske.

EFFEKT OG VIRKNING

Når filmen deles på sosiale plattformer får du raskt en oversikt over hvordan filmen oppleves av publikum. Her kan det gjøres nyttige erfaringer for senere prosjekter.

Brånåsveien 29 | 2019 Skedsmokorset | info@highandlow.no | Tlf: 980 10 234

© High & Low Studio

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon